Bisschop Wiertz schenkt afscheidscadeau aan goede doelen

Print
Bisschop Wiertz schenkt afscheidscadeau aan goede doelen

Afbeelding: ANP/Ramon Mangold

Bij zijn afscheid als bisschop ontving Frans Wiertz ruim 25.000 euro aan giften. Die schenkt hij nu aan drie goede doelen, meldt het bisdom Roermond.

De helft van het bedrag gaat naar missieprojecten in het bisdom Lahore in Pakistan, de rest gaat naar twee projecten in Limburg. Het Huiskamerproject OOR in Roermond en het inloophuis Bie Zefke in Sittard mogen beide ruim zesduizend euro bijschrijven.

Pakistan
Bisschop Wiertz heeft in zijn tijd als bisschop nauwe banden onderhouden met de aartsbisschop van Pakistan in Lahore, Sebastian Francis Law. Hij is meerdere keren op bezoek geweest in Roermond. Vorig jaar was het de bedoeling dat Wiertz hem in Lahore zou bezoeken, maar dat ging op het laatste moment niet door. Als goedmaker schenkt hij de helft van zijn afscheidscadeau aan projecten van het bisdom.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →