Pepijn Lijnders keert terug naar Liverpool

Print
Pepijn Lijnders keert terug naar Liverpool

Afbeelding: Pro Shots

Pepijn Lijnders keert terug bij Liverpool. Na een mislukt avontuur bij NEC wordt hij bij de Engelse club de rechterhand van coach Jürgen Klopp.

De 35-jarige trainer uit Broekhuizen was in het verleden ook al assistent van de Duitse hoofdtrainer, maar vertrok in de laatste winterstop naar NEC voor zijn eerste klus als hoofdtrainer. Lijnders miste met die ploeg het kampioenschap en promotie naar de eredivisie waarna NEC besloot afscheid van hem te nemen.

Geen verrassing
De terugkeer naar Liverpool is geen grote verrassing. Klopp en de Broekhuizenaar hielden de afgelopen maanden veelvuldig contact en Lijnders werd onlangs ook nog uitgenodigd voor de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid in Kiev.

Rechterhand
Lijnders keert bij Liverpool overigens niet terug in zijn oude functie. Voorheen was hij vooral de spil tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal. In de nieuwe situatie wordt hij de rechterhand van Klopp. 

Door de terugkeer naar Liverpool blijft het aantal clubs waar Lijnders werkzaam was op vier steken. Voor zijn eerste periode in Engeland stond hij ook al onder contract bij PSV en Porto.