Adrian Newey neemt het op voor Verstappen

Opnieuw was Max Verstappen betrokken bij een incident op het racecircuit.

Opnieuw was Max Verstappen betrokken bij een incident op het racecircuit.© Peter van Egmond

Max Verstappen is een slimme jongen die leert van zijn fouten en hij komt er weer helemaal bovenop in de Formule 1.

ANP

Dat zegt Adrian Newey, de technische baas van renstal Red Bull. "Hij heeft nu een slechte periode doorgemaakt, maar Max is een geweldige coureur, bijzonder snel en op zeker moment schudt hij al die problemen van zich af en komt hij terug.''

CrashesVerstappen beleeft niet de beste periode in zijn racecarrière. Hij reed in de eerste zes races van dit jaar pas één keer naar het podium. Crashes met onder anderen teamgenoot Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel van Ferrari leverden hem veel kritiek op van de buitenwacht."We zijn allemaal mensen en die kritiek doet hem echt wel iets. Hij lijkt er misschien ongevoelig voor, maar hij heeft er wel degelijk over nagedacht en van geleerd. Hij is hard voor zichzelf en slim genoeg", aldus Newey.

De Formule 1 is komende weekeinde voor de zevende grand prix van dit seizoen in het Canadese Montreal. De race is live te volgen via de Limburger vanaf 20:00 uur.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee