OM in beroep tegen uitspraak over Van der G.

Print
OM in beroep tegen uitspraak over Van der G.

Afbeelding: ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter over de meldplicht van Volkert van der G. De moordenaar van Pim Fortuyn dwong bij de rechter af dat hij zich niet meer hoefde te melden bij de reclassering.

Er is spoedappel ingesteld, omdat de beslissing van de rechtbank direct van kracht is geworden.

Buitenland
Van der G. vindt dat de meldingen geen toegevoegde waarde hebben en hij wil graag naar het buitenland verhuizen. De rechter gaf hem gelijk. Maar het OM is het daar niet mee eens en wil dat de meldplicht gehandhaafd blijft.

Het ziet na bestudering van het vonnis genoeg gronden om in beroep te gaan, aldus een woordvoerder. Zo is het OM het niet eens met de manier waarop de rechter de rapportages van de deskundigen over Van der G. heeft geïnterpreteerd.

Het OM wil hier nu verder niet op ingaan. Het is niet duidelijk hoe lang het duurt voordat een spoedappel plaatsheeft, zei de woordvoerder.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →