OM in beroep tegen uitspraak over Van der G.

© ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter over de meldplicht van Volkert van der G. De moordenaar van Pim Fortuyn dwong bij de rechter af dat hij zich niet meer hoefde te melden bij de reclassering.

ANP

Er is spoedappel ingesteld, omdat de beslissing van de rechtbank direct van kracht is geworden.

BuitenlandVan der G. vindt dat de meldingen geen toegevoegde waarde hebben en hij wil graag naar het buitenland verhuizen. De rechter gaf hem gelijk. Maar het OM is het daar niet mee eens en wil dat de meldplicht gehandhaafd blijft.

Het ziet na bestudering van het vonnis genoeg gronden om in beroep te gaan, aldus een woordvoerder. Zo is het OM het niet eens met de manier waarop de rechter de rapportages van de deskundigen over Van der G. heeft geïnterpreteerd.

Het OM wil hier nu verder niet op ingaan. Het is niet duidelijk hoe lang het duurt voordat een spoedappel plaatsheeft, zei de woordvoerder.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee