Djokovic uitgeschakeld in kwartfinale Roland Garros

Print
Djokovic uitgeschakeld in kwartfinale Roland Garros

Afbeelding: AFP/Eric Feferberg

Novak Djokovic is strijdend ten onder gegaan in de kwartfinales van Roland Garros.

De Servische tennisser kwam in de partij tegen de Italiaan Marco Cecchinato nog wel terug van een 2-0-achterstand in sets, maar in de vierde set verzuimde Djokovic het bij een voorsprong van 5-3 af te maken.

Nek
De onvermoeibare Italiaan sleepte er een tiebreak uit. Djokovic kreeg daarin drie setpunten, maar Cecchinato besliste de partij op zijn vierde wedstrijdpunt toch met 6-3 7-6 (4) 1-6 7-6 (11) in zijn voordeel. Djokovic liet zich tijdens de partij tot twee keer toe behandelen aan zijn nek en onderbeen. In de tweede set kreeg de kampioen van 2016 in Parijs ook kansen om de set naar zich toe te trekken, maar hij kon de setpunten tegen de Italiaanse nummer 72 van de wereld niet verzilveren.

Thiem
Cecchinato schakelde in de vierde ronde ook al de als achtste geplaatste Belg David Goffin uit. Hij speelt in zijn eerste halve finale op een grandslamtoernooi tegen de Oostenrijker Dominic Thiem.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →