Djokovic uitgeschakeld in kwartfinale Roland Garros

© AFP/Eric Feferberg

Novak Djokovic is strijdend ten onder gegaan in de kwartfinales van Roland Garros.

ANP

De Servische tennisser kwam in de partij tegen de Italiaan Marco Cecchinato nog wel terug van een 2-0-achterstand in sets, maar in de vierde set verzuimde Djokovic het bij een voorsprong van 5-3 af te maken.

NekDe onvermoeibare Italiaan sleepte er een tiebreak uit. Djokovic kreeg daarin drie setpunten, maar Cecchinato besliste de partij op zijn vierde wedstrijdpunt toch met 6-3 7-6 (4) 1-6 7-6 (11) in zijn voordeel. Djokovic liet zich tijdens de partij tot twee keer toe behandelen aan zijn nek en onderbeen. In de tweede set kreeg de kampioen van 2016 in Parijs ook kansen om de set naar zich toe te trekken, maar hij kon de setpunten tegen de Italiaanse nummer 72 van de wereld niet verzilveren.

ThiemCecchinato schakelde in de vierde ronde ook al de als achtste geplaatste Belg David Goffin uit. Hij speelt in zijn eerste halve finale op een grandslamtoernooi tegen de Oostenrijker Dominic Thiem.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee