Brunssum eist maatregelen tegen overlast vliegen

Print
Brunssum eist maatregelen tegen overlast vliegen

Afbeelding: Luc Lodder

Brunssum - Brunssum wil dat de overlast van vliegen zo snel mogelijk vermindert. De opslag van plastic aan Kranenpool waar de vliegen vandaan komen, moet als het aan de gemeente ligt een hal bouwen om de voorraad overdekt op te slaan.

Die voorraad is onder last van een dwangsom al teruggebracht van 1.000 naar maximaal 272 ton. Die voorraad moet wat de gemeente betreft gehalveerd worden, zolang er geen oplossing is voor de vliegenproblemen.

Handtekeningen
Dat zegde burgemeester Gerd Leers dinsdagavond toe aan een groep bewoners van Brunssum-oost. Die hadden ruim vijfhonderd handtekeningen opgehaald om de eis dat er snel actie wordt ondernomen kracht bij te zetten.

Gif
Ze wijzen erop dat al vier jaar bekend is dat de opslag voor overlast zorgt. Onlangs zijn provincie en gemeente naar aanleiding van de klachten gaan kijken en is enkele malen gif gespoten.

Dat hielp even, maar bleek niet afdoende. De bewoners zijn het zat en vinden dat het veel te lang duurt voor er iets gebeurt. Leers legde uit dat de provincie verantwoordelijk is voor het toezicht op grotere bedrijven zoals de opslag. De beheerder van de opslag is Bontrup, gelieerd aan Bowie Recycling, dat het plastic verwerkt tot granulaat. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →