Limburgse urban explorer overnacht in verlaten duikboot

Print
Hij deed al veel bijzondere plekken aan, maar de laatste locatie van urban explorer Bob Thissen is minstens zo indrukwekkend om te zien.

Samen met een Belgische kameraad toog de Heerlenaar naar Portugal, om er een verlaten duikboot te bezoeken. 

Bijna gesnapt
Thissen nam er een video op voor zijn YouTube-kanaal Exploring the Unbeaten Path. De verlaten onderzeeër ligt in een marinebasis bij Lissabon. Terwijl de twee in het geniep naar binnen sluipen, worden ze bijna gesnapt. Toch lijkt Thissen -zo vertelt hij in het filmpje- voorlopig niet van plan om te stoppen. "Mensen zeggen je kunt ook naar een museum gaan, maar dit is toch heel anders", klinkt het vanuit de duikboot. "Wij leven eigenlijk op die boot. Als je twaalf uur hier vastzit, dan ervaar je een beetje hoe het is."

Populair
Thissen bezocht eerder ook al de verlaten spookstad Fukushima en een raketbasis in Kazachstan. Zijn video's zijn populair: het laatste filmpje is binnen een week al door dik zestigduizend mensen bekeken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →