Energielandschap: raad Bergen wil hulp Rekenkamer

© iStock

De gemeenteraad van Bergen vindt zichzelf niet capabel om de aanleg van een energielandschap kritisch te beoordelen.

Jos Bouten

Daarom wordt de Rekenkamer, die tot taak heeft de uitgaven van gemeente op doelmatigheid te controleren, gevraagd mee te kijken bij het controleren van Burgemeesters en Wethouders.

OnderzoekOok moet de Rekenkamer in de gaten houden of B en W de risico’s van een zonnepanelenpark in het Wellsmeer goed inschatten en of ze de gemeenteraad juist inlichten over het project.

De gemeenteraad besloot dinsdagavond dik zes ton te steken in een onderzoek naar de haalbaarheid van een energiepark in Wellerlooi. Dit park zou in totaal 240 miljoen gaan kosten. De gemeente loopt voor maximaal drie miljoen euro risico.

LandschapsvervuilingAlleen Fractie Kern was tegen. Deze partij vindt dat Bergen onverantwoorde risico’s loopt met geld van de burgers en wil dat commerciële bedrijven in het park investeren.

Boeren willen geen panelen op het land en, aldus Kern, landschapsdeskundigen waarschuwen tegen landschapsvervuiling.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee