Klacht over ‘illegale’ kap bomen bij De Donck

Print
Klacht over ‘illegale’ kap bomen bij De Donck

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Posterholt - Bij de overhaaste start van woningbouw aan De Donck in Posterholt is volgens een buurtbewoner illegaal gekapt.

Ontwikkelaar Frank Zuthof moest snel een begin maken met de bouw omdat de gemeente zijn vergunning in wil trekken.

Vogelnestjes
De gemeenteraad stemt donderdag over het wijzigen van het bestemmingsplan, waardoor de bouwgrond alleen nog voor landbouw gebruikt mag worden.

Een buurtbewoner meldde bij de gemeente en bij de boa dat Zuthof nesten van vogels in het broedseizoen heeft verstoord, en daarom illegaal bezig is.

Geen illegale kap
Volgens de gemeente is er geen sprake van illegale kap. Broedende vogels mogen niet gestoord worden, maar een boa die ter plaatse ging kijken, heeft geen vernielde nesten met eieren of jonge vogels gezien, laat een woordvoerster van de gemeente weten.

Er is dus geen aanleiding om stappen te ondernemen, stelt ze. De gemeente gaat wel door met de pogingen om de woningbouw tegen te houden. Roerdalen ziet de geplande negentien huizen liever op leegstaande of vervallen plekken elders in het dorp staan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →