‘Infantiel filmpje’ en ‘Trumpiaans nepnieuws’ in Peel en Maas

Een fragment uit het filmpje van PvdA/GroenLinks.

Een fragment uit het filmpje van PvdA/GroenLinks.© Twitter

PvdA/GroenLinks heeft haar reactie op het coalitieakkoord in Peel en Maas in een 'infantiel filmpje op internet' verpakt.

Peter Heesen

Was getekend, Geert Segers. De fractievoorzitter van de VVD had met 'plaatsvervangende schaamte' gekeken hoe drie raadsleden en een oud-raadslid van de oppositiepartij een rondedansje doen, onderwijl een Frans kinderliedje zingend. Segers dinsdagavond tijdens de raadsvergadering: "Mijn dokter zou ze verwijzen naar de geriater."

ToppersAnnigje Primowees, fractieleider van PvdA/GroenLinks, counterde dat ze de VVD alleen "zurig had horen zeggen dat onze humor niet de uwe is". Om eraan toe te voegen die partij nu eenmaal "doller op de Toppers is". Zij verweet de VVD vervolgens dat die "Trumpiaans nepnieuws" verspreidde door de ogen te sluiten voor misstanden in de landbouw, zoals fraude met mest, gesjoemel met dieren en gebruik van landbouwgif. Segers: "Ik zie het niet in Peel en Maas." Hij vond dat "hardwerkende agrariërs" werden weggezet als criminelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee