‘Infantiel filmpje’ en ‘Trumpiaans nepnieuws’ in Peel en Maas

Print
‘Infantiel filmpje’ en ‘Trumpiaans nepnieuws’ in Peel en Maas

Een fragment uit het filmpje van PvdA/GroenLinks. Afbeelding: Twitter

Panningen - PvdA/GroenLinks heeft haar reactie op het coalitieakkoord in Peel en Maas in een 'infantiel filmpje op internet' verpakt.

Was getekend, Geert Segers. De fractievoorzitter van de VVD had met 'plaatsvervangende schaamte' gekeken hoe drie raadsleden en een oud-raadslid van de oppositiepartij een rondedansje doen, onderwijl een Frans kinderliedje zingend. Segers dinsdagavond tijdens de raadsvergadering: "Mijn dokter zou ze verwijzen naar de geriater."

Toppers
Annigje Primowees, fractieleider van PvdA/GroenLinks, counterde dat ze de VVD alleen "zurig had horen zeggen dat onze humor niet de uwe is". Om eraan toe te voegen die partij nu eenmaal "doller op de Toppers is". Zij verweet de VVD vervolgens dat die "Trumpiaans nepnieuws" verspreidde door de ogen te sluiten voor misstanden in de landbouw, zoals fraude met mest, gesjoemel met dieren en gebruik van landbouwgif. Segers: "Ik zie het niet in Peel en Maas." Hij vond dat "hardwerkende agrariërs" werden weggezet als criminelen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →