Toch nog kans voor nieuwe school Nederweert

Lot Gommers (links) en Sara Nieuwenhuis.

Lot Gommers (links) en Sara Nieuwenhuis.© René Corten

De aanvraag voor een nieuwe school in Nederweert gaat toch met een positief advies naar het ministerie voor beoordeling.

Pieternel Kellenaers

De voltallige raad heeft dinsdagavond besloten dat het burgerinitiatief voor de vestiging van een Meegroeischool in Nederweert ondersteuning verdient, al voldoet de aanvraag niet aan alle wettelijke eisen.

LeerlingenprognoseZo is voor de leerlingenprognoses een vergelijking gemaakt met de Mondomijn in Helmond die weliswaar met dezelfde visie opereert maar vanuit een rooms-katholieke achtergrond terwijl de Meegroeischool een algemeen bijzondere school moet worden.

"De staatssecretaris is al bezig de regels zodanig aan te passen dat vooral leerlingaantallen van scholen met dezelfde visie worden vergeleken en wij denken dat er echt behoefte is aan deze vorm van onderwijs", stelde Jan van Nierop van Nederweert Anders.

Positief adviesHet college zal het positief advies over de vestiging van de nieuwe Meegroeischool naar het ministerie van Onderwijs sturen, maar onderschrijft het advies niet omdat de aanvraag niet voldoet aan de wettelijke eisen, laat demissionair wethouder Henk Geraats in een reactie weten.

In de aanloop naar de besluitvorming over de komst van een nieuwe school in Nederweert heeft Geraats vrijdag ook met andere schoolbesturen gesproken. "Ze stemmen in met ons negatief advies, maar willen na dinsdagavond zeker ook met de initiatiefnemers van de Meegroeischool in gesprek."

VerrastDe initiatiefnemers Lot Gommers en Sara Nieuwenhuis zijn gelukkig en verrast met het besluit. Gommers: "Dit hadden we niet meer verwacht." Op de Meegroeischool leren kinderen vanuit hun intrinsieke motivatie en interesses, zo is de bedoeling.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee