Twee miljoen extra nodig voor verbouwing Raad van Arbeid Venlo

Print
Twee miljoen extra nodig voor verbouwing Raad van Arbeid Venlo

Afbeelding: Google Street View

Venlo - Meer budget voor de verbouw van het pand Raad van Arbeid. Dat is er nodig nu de aannemers niet langer in de rij staan en de kosten oplopen. De gemeente Venlo en provincie tasten nog eens in de buidel.

De gemeente Venlo en provincie Limburg moeten opnieuw de portemonnee trekken voor de verbouw van het Venlose pand Raad van Arbeid. Er is in totaal maximaal twee miljoen euro meer nodig, Venlo draagt zelf 480.000 euro bij.

Universiteit
Het gebouw moet na jarenlange leegstand grondig worden verbouwd om er het University College van de Universiteit van Maastricht (UM) in te huisvesten. Dat kampt op de huidige locatie aan de Deken van Oppensingel in Venlo met ruimtegebrek.

Budget
Provincie en gemeente trekken in het plan samen op en hadden eerder een subsidie van 3,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de verbouwing, maar dat blijkt niet meer voldoende te zijn.

Lees ook: Gesprekken over verhuur deel museumgebouw Venlo

De bouwwereld is intussen sterk veranderd. Waar een paar jaar geleden in de economische crisis nog werd gevochten om opdrachten, kunnen aannemers tegenwoordig weer kiezen. En omdat er door de crisis een flink aantal aannemers en leveranciers zijn verdwenen, wordt door de schaarste de prijs flink opgedreven. Uit de eerste aanbesteding kwam geen aannemer die binnen het budget de werkzaamheden kon uitvoeren. Daarom wordt er nu nog eens twee miljoen euro vrijgemaakt en een tweede keer aanbesteed.

Van Bommel Van Dam
Volgens de gemeente Venlo heeft de nieuwe aanbesteding vooralsnog geen gevolgen voor de verhuizing van de UM naar de Raad van Arbeid. Die verhuizing is van belang voor de invulling van het voormalige gebouw van Museum Van Bommel Van Dam. De met ruimtegebrek kampende UM gaat in het nieuwe studiejaar 2018/2019 namelijk een gedeelte van het museumgebouw gebruiken, tot tenminste september 2019.

De gemeente moet nog altijd een knoop doorhakken over de definitieve invulling van het museumgebouw waarvoor verschillende plannen zijn ingediend. Onder de naam Venlo Verenigt hebben Venlose verenigingen het plan om van het museum een gemeenschapshuis maken. Ook kunstenaars en ondernemers Dick Evers en Peet van de Sandt hadden concrete plannen, zij geven nu aan op zoek te zijn naar een alternatieve locatie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →