Pinkpop-fans schrikken: 'Dave Grohl' valt opnieuw van Zweeds podium

Print
Pinkpophoofdact Foo Fighters heeft zijn fans dinsdag flink laten schrikken toen het leek alsof frontman Dave Grohl al na enkele seconden van het podium viel.

Tot opluchting van velen bleek het echter om een grapje te gaan: de rockers hadden een stuntman ingehuurd.

Filmpje
In 2015 brak Grohl in Göteborg zijn been toen hij van het podium viel. Daardoor kon de band dat jaar niet optreden op Pinkpop, tot grote teleurstelling van veel fans. Dit jaar staat Foo Fighters wel in Landgraaf.

"Dit keer niet Göteborg", schrijft de band in het Zweeds op Twitter bij een filmpje van het voorval. Te zien is hoe de stuntman het podium opkomt, het publiek begroet en vervolgens valt. De echte Dave Grohl verschijnt korte tijd later ten tonele. De tweet is inmiddels door duizenden mensen geliket en gedeeld.

Bizar
De show van Foo Fighters in 2015 in Göteborg is een van de meest memorabele shows ooit van de band. Grohl oogstte veel lof door ondanks zijn zware blessure zijn optreden gewoon af te maken. Nadat zijn been was gespalkt klom hij het podium weer op om enthousiast door te spelen. De zanger noemde het later zijn bizarste show ooit.