Treinen rijden weer dankzij tijdelijke oplossing

Print
Sittard - Er rijden sinds woensdag laat in de ochtend weer treinen tussen Sittard en Roermond. Volgens ProRail is er sprake van een noodoplossing voor de urenlange storing.

De storing begon toen er dinsdagmiddag rond half vijf bij werkzaamheden op het emplacement in Sittard een kabel werd geraakt. Daardoor konden de seinen en wissels niet meer worden bediend. Definitief herstel van de kabel volgt later, maar voorlopig kunnen treinen weer rijden. Rond half twaalf gingen de eerste stoptreinen weer en rond het middaguren kwam ook het intercityverkeer op gang.

Sinds dinsdagmiddag konden er daardoor geen treinen rijden op het traject door een seinstoring tussen Sittard en Susteren. Ook de hele woensdagochtend was er geen treinverkeer mogelijk, waardoor honderden passagiers waren aangewezen op vervangende bussen.

Rond half twaalf gingen de eerste stoptreinen weer en rond het middaguren kwam ook het intercityverkeer op gang.

Bussen
De NS had moeite om bussen te regelen omdat die de avond ervoor ook al waren ingezet. Uiteindelijk reden er enkele bussen rechtstreeks tussen Roermond en Sittard. Arriva zette twee bussen in die ook stopten op de tussengelegen stations Echt en Susteren, ter vervanging van de stoptrein.

Het gevolg was dat honderden treinreizigers uren vertraging opliepen op de stations van Roermond en Sittard. Velen gingen dan ook op zoek naar vervangend vervoer.

44-aderige kabel
Het herstel van de 44-aderige kabel die is beschadigd is volgens ProRail een specialistische en arbeidsinsentieve klus. Als de kabel is vernieuwd moet die eerst goed worden getest om zeker te weten dat de seinen en wissels weer goed functioneren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →