Motoren op vliegveld Beek gestrande Boeing uitgebreid getest

Print
Maastricht-Airport - De motoren van het vliegtuig dat in november van de baan raakte op Maastricht Aachen Airport zijn woensdagmorgen uitvoerig getest. Dat ging gepaard met de nodige geluidsoverlast voor de omgeving.

Alle testresultaten vielen positief uit. Daardoor kan de Boeing 747 donderdagochtend weer vertrekken.

Gerepareerd
De afgelopen maanden is het toestel in een speciale tent onderzocht en gerepareerd. De kritische onderdelen van de machine zijn gedemonteerd en opgestuurd naar de fabriek van Boeing in de Verenigde Staten. Daar zijn ze gebruikt om een nieuwe mal te maken. Met de mal zijn nieuwe onderdelen gemaakt die naar Beek zijn opgestuurd.

Logo verwijderd
Het toestel raakte in de avond van 11 november vorig jaar van de baan, nadat de piloot een storing in de motoren had geconstateerd. Hij brak de start af waarop het vliegtuig van de baan schoot en in het gras terechtkwam. Het logo van Saudi Cargo op het vliegtuig is verwijderd omdat het leasecontract van dat bedrijf was afgelopen. De Boeing verlaat Nederland onder de naam van de eigenaar, ACT Airlines.

Het onderzoek naar de exacte oorzaak van afgebroken start loopt nog.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →