Het is nu officieel: Dumoulin van start in de Tour

Print
Het is nu officieel: Dumoulin van start in de Tour

Afbeelding: ANP/Bas Czerwinski

Als verwacht start Tom Dumoulin volgende maand in de Tour de France. Dat heeft zijn ploeg Sunweb woensdagmiddag bekendgemaakt.

De deelname van de Maastrichtenaar, vorige maand tweede in de Giro, is geen verrassing. Dumoulin en zijn ploegleider Aike Visbeek hintten de voorbije maanden met enige regelmaat op Tour-deelname. In februari vertelde Visbeek tegen podcast De Rode Lantaarn: "We gaan met Tom naar de Giro en hij gaat ook naar de Tour. Wilco gaat naar de Tour en de Vuelta."

Gespot
Dumoulin zelf werd eind maart gespot op de kasseienstroken nabij Roubaix. Hij verkende er (een deel van) negende etappe van de Tour van komende zomer.  In januari stelde hij dat deelname aan de Tour afhangt hoe hij uit de Giro komt. Hoewel Dumoulin vorige week nog aangaf zeer vermoeid te zijn, heeft zijn bij vlagen uitmuntende optreden in de Ronde van Italië de doorslag gegeven.

Lees ook: 'In de eerste bergrit gaan we zien hoe goed Tom écht is'

Het is de bedoeling dat de winnaar van de Giro van vorig jaar volgende maand meedoet om de prijzen in de Ronde van Frankrijk. Hij behoort met Nairo Quintana, Chris Froome, Richie Porte en Romain Bardet bij de topfavorieten. 

Sterk team
Adriaan Helmantel, trainer-coach van Sunweb: "In die eerste week kun je de Tour verliezen, maar als Tom van pech gespaard blijft kan het zomaar zijn dat hij er daarna goed voor staat. We hebben een sterk team voor de ploegentijdrit, de Muur van Bretagne kan hij prima aan en hij kan goed over kasseien. Dus het kan zo maar zijn dat hij er na negen dagen prima voor staat."