Fokke & Sukke krijgen eindelijk geld van DSM

Print

Afbeelding: ANP/Twitter

Wanneer maakt DSM eindelijk ons geld over, vroegen Fokke & Sukke zich deze week af via hun twitteraccount.

Cartoonist Jean-Marc van Tol, bekend van de humoristische tekeningen met de eend en de kanarie, had naar eigen zeggen nog 200 euro (plus btw) tegoed van de OR van speciaalchemiebedrijf DSM voor hergebruik van een spotprent.

Tekeningen
Sinds februari wachten ze op hun geld, zegt de cartoonist. Uit onvrede over de gang van zaken heeft Van Tol op twitter (@fokkesukke, bijna 86.000 volgers) een aantal tekeningen gepost waarmee hij de betalingsmoraal van DSM aan de kaak stelt.

Excuses
DSM, volgens een woordvoerder op de hoogte van de polemiek op twitter, is woensdag alsnog in actie gekomen. Het geld wordt meteen overgemaakt, schrijft de multinational in een mail aan Fokke & Sukke. Met excuses: de betaling was bij DSM "tussen wal en schip geraakt", zo valt te lezen. "We verwerken duizenden betalingen en hier is echt iets mis gegaan. Dat vinden we erg vervelend voor de betrokkenen en we hebben dat inmiddels rechtgezet", laat de zegsman weten. Voor de cartoonisten is de 'fittie' daarmee over, schrijft Van Tol op twitter.

Bijval
Het trio achter Fokke & Sukke maakte van de gelegenheid gebruik om erop te wijzen dat ze niet de enige kleine ondernemers zijn die soms lang moeten wachten op geld van een groot bedrijf. Met name het keurslijf van factureringssystemen frustreert de boel, vinden ze en krijgen daarvoor op twitter veel bijval.

Prominente klant of niet: gewoon betalen binnen de wettelijke termijn. "Ook niet-BN’ers zouden normaal betaald moeten worden door gemeenten, overheden, waterbedrijven en logge organisaties als DSM", vinden Fokke & Sukke.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →