‘Onno Hoes wil burgemeester van Amsterdam worden’

Print
‘Onno Hoes wil burgemeester van Amsterdam worden’

Afbeelding: ANP/Robin Utrecht

Onno Hoes heeft gesolliciteerd om burgemeester van Amsterdam te worden.

Dat meldt althans Het Parool op basis van goed ingevoerde bronnen. De VVD'er heeft de Amsterdamse krant laten weten niets te willen zeggen over een eventuele sollicitatie.

Maastricht
Hoes is op dit moment waarnemend burgemeester van de aan Amsterdam grenzende gemeente Haarlemmermeer. De Brabander was tussen 2010 en 2015 eerste burger van Maastricht. Daar moest hij nog voor het einde van zijn eerste termijn het veld ruimen nadat er beelden van een date in de media waren verschenen.

Oudkerk
Voor de burgemeesterspost in Amsterdam, vacant sinds het overlijden van Eberhard van der Laan, is veel interesse. Nadat een eerste sollicitatieronde te weinig geschikte kandidaten opleverde, werd de vacature voor een tweede keer opengesteld. Deze week werd bekend dat er nog eens 85 mensen hebben geschreven op de functie. Volgens het Parool is naast Hoes ook voormalig GroenLinks-politica Femke Halsema Kandidaat.

Van één man is zeker dat hij gesolliciteerd heeft. Voormalig PvdA-wethouder Rob Oudkerk maakte zijn brief woensdag openbaar. "Amsterdammers hebben het recht te weten wie dit ambt wil bekleden en waarom", schreef hij in Het Parool.