'Kans op lekke waterleiding Peel en Maas gemiddeld'

Print
'Kans op lekke waterleiding Peel en Maas gemiddeld'

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Panningen - Peel en Maas loopt geen groter risico dan gemiddeld om getroffen te worden door een lekke waterleiding.

Dat zegt woordvoerder Koen Augustijn van Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Hij reageert op uitlatingen van fractievoorzitter Rob Willems van Lokaal Peel en Maas dinsdagavond tijdens de raadsvergadering.

Verouderde leidingen
Willems stelde dat werknemers van WML tegen hem hadden gezegd dat in Peel en Maas nog veel waterleidingen uit de jaren vijftig van de vorige eeuw liggen. Die zijn kwetsbaar voor lekken als er veel druk op komt. Bijvoorbeeld als in droge periodes ’s avonds veel water wordt gebruikt om tuintjes te sproeien.

'Krater'
De WML-werknemers waren vorige week woensdagavond in Meijel om een lek te repareren. Dat gebeurde in de straat waar Willems woont: Kerkveld. Door het lek kwam de weg in korte tijd blank te staan. Het water dat onder druk ontsnapte nam zand mee, waardoor een gat ontstond. Willems repte van een "krater” van enkele vierkante meters groot en anderhalve meter diep, waarin stoeptegels vielen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen