Ron Meyer: Waarom sponsort IBA Pinkpop?

Print
Ron Meyer: Waarom  sponsort IBA Pinkpop?

Afbeelding: IBA

De SP in Heerlen zet vraagtekens bij de sponsoring van Pinkpop door IBA Parkstad.

Dinsdag werd bekend dat de Internationale Bauaustellung Parkstad 3FM opvolgt als sponsor van een van de podia op Pinkpop. Die gaat IBA Parkstad Stage heten. Daarnaast is de organisatie vertegenwoordigd met stands.

Bekendheid
Het Heerlense SP-raadslid Ron Meyer vraagt zich af welk doel deze reclame dient en wat die kost. In raadsvragen aan het stadsbestuur van Heerlen, de grootste aandeelhouder van IBA Parkstad, vraagt Meyer ‘hoe deze reclame precies bijdraagt aan de ­sociale, fysieke en economische versterking van onze streek’.

Meyer lijkt met sommige vragen zelf al het antwoord te geven: ‘Hoe leidt dure reclame op een festival in vredesnaam tot nieuwe ideeën of initiatieven? Op wie richt IBA Parkstad zich hiermee precies? De SP’er wil een overzicht van alle reclame-uitgaven. De IBA loopt nog tot 2020 en is al die jaren sponsor van Pinkpop.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →