Ron Meyer: Waarom sponsort IBA Pinkpop?

Print
Ron Meyer: Waarom  sponsort IBA Pinkpop?

Afbeelding: IBA

De SP in Heerlen zet vraagtekens bij de sponsoring van Pinkpop door IBA Parkstad.

Dinsdag werd bekend dat de Internationale Bauaustellung Parkstad 3FM opvolgt als sponsor van een van de podia op Pinkpop. Die gaat IBA Parkstad Stage heten. Daarnaast is de organisatie vertegenwoordigd met stands.

Bekendheid
Het Heerlense SP-raadslid Ron Meyer vraagt zich af welk doel deze reclame dient en wat die kost. In raadsvragen aan het stadsbestuur van Heerlen, de grootste aandeelhouder van IBA Parkstad, vraagt Meyer ‘hoe deze reclame precies bijdraagt aan de ­sociale, fysieke en economische versterking van onze streek’.

Meyer lijkt met sommige vragen zelf al het antwoord te geven: ‘Hoe leidt dure reclame op een festival in vredesnaam tot nieuwe ideeën of initiatieven? Op wie richt IBA Parkstad zich hiermee precies? De SP’er wil een overzicht van alle reclame-uitgaven. De IBA loopt nog tot 2020 en is al die jaren sponsor van Pinkpop.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen