Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Psychologie van het eten: hoe doen we het gezonder?

 Psychologie van het eten: hoe doen we het gezonder?

Op de Venlose campus van de Universiteit Maastricht worden ook smaaktesten gedaan. Afbeelding: Lé Giesen

Het aanbod aan gezond voedsel groeit. Maar hoe krijgen we mensen zover dat ze er ook meer van gaan eten? De Universiteit Maastricht doet er op de campus bij Villa Flora in Venlo onder meer psychologisch onderzoek naar.

Rabarber komt er bij mij thuis niet in. Dat lust ik gewoonweg niet, erkent universitair docent psychologie Remco Havermans van de Universiteit Maastricht.

Een opvallende bekentenis van een van de mensen die op de Venlose campus van de universiteit onderzoeken hoe mensen ertoe te krijgen meer groente en andere gezonde voeding te gaan eten. In Villa Flora hebben ze er een laboratorium voor ingericht waar ze smaaktesten doen, maar ook onderzoek naar eetgedrag en voedingspsychologie.

Voordracht

Havermans ...