Humberto Tan in verlegenheid gebracht door grap over 'affaire' met Dionne Stax

Print
Humberto Tan in verlegenheid gebracht door grap over 'affaire' met Dionne Stax

Afbeelding: RTL

Humberto Tan (52) is woensdag tijdens de uitzending van RTL Late Night in grote verlegenheid gebracht door Peter R. de Vries.

De misdaadverslaggever maakte tijdens zijn 'roast' van Tan een ludiek bedoelde, best gênante verwijzing naar de affaire die Humberto zou hebben gehad met NOS-nieuwslezeres Dionne Stax. Tan reageerde met een strak gezicht. 

Affaire
Dionne Stax (33) zou vorig jaar geruime tijd een ultrageheime romance hebben gehad met Humberto Tan, waardoor zijn relatie met levenspartner Ineke Geenen uit Neer door diepe dalen ging. Hoewel Stax en Tan nooit iets over hun samenzijn hebben willen zeggen, leverde het veronderstelde buitenechtelijke avontuurtje hem wel een imagodeukje op. Reden genoeg voor Peter R. de Vries om Tan, die zijn relatie met zijn Limburgse vrouw weer op de rails zou hebben, nog eens te confronteren met zijn 'scheve schaats'. 

Goedele Liekens 
Volgens De Vries was het de afgelopen vijf jaar erg opvallend dat de Vlaamse seksuologe Goedele Liekens maar liefst 37 keer gast was bij RTL Late Night om erotische workshops te geven.  Tan, zo stelde hij, zou veel van die lessen hebben opgestoken. "Wat de redactie je het meeste nadraagt, is dat je de door haar bijgespijkerde vaardigheden nota bene bij de concurrent, de publieke omroep,  bent gaan praktiseren",  geinde De Vries. "Met als gevolg dat je een paar keer in de opening van het NOS Journaal zat..."

Uitgestreken gezicht
Humberto Tan hoorde het met een uitgestreken gezicht aan terwijl het publiek in de studio stil viel en een zacht 'oei' produceerde. Geconfronteerd met die reactie haastte De Vries zich te zeggen dat dergelijke opmerkingen nu eenmaal bij een roast horen. Humberto Tan,  die nog meer beschuldigingen voor de kiezen kreeg zoals het opvallende aantal keren dat ook Wendy van Dijk (RTL4) haar geluksblad gratis in uitzendingen mocht promoten,  probeerde na De Vries' Dionne Stax-sneer  een voorzichtig 'lachje' op zijn gezicht te toveren. En zei : "Ik begrijp echt niet wat je bedoelt."

Geen hulp van comedyschrijvers 
Peter R. de Vries heeft bij zijn roast van Humberto Tan geen enkele hulp van comedyschrijvers gehad, vertelde hij vanmorgen in de ochtendshow van Giel Beelen op Radio Veronica. Over de Stax-grap moest hij wel lang nadenken. "Of dat wel kon. Ik heb daar ook met de redactie over gesproken. Maar het is wel een roast", aldus Peter. "Die moet een beetje schuren en net tegen de grens aan of net over de grens. Als je dat eruit haalt is het geen roast meer. Ik heb de vrije hand gehad en precies gezegd wat ik wilde zeggen."