Beeldengroep

© Archief de Limburger

Een standbeeld met drie figuren staat op een kruising van drie straten. Elke figuur kijkt een andere kant op. In 1989 werd het beeld vervangen door een wat men toen 'modern kunstwerk' noemde.

Peter de Vreede

Wie weet de naam van deze beeldengroep, wat symboliseren de figuren en waar is deze foto genomen? De opname is van september 1976.

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

Goedemorgen,De foto is genomen in de Limbrichterstraat in Sittard.Met vriendelijke groet,Judy Coert

Beste Peter,De beeldengroep in Sittard stond op de hoek Limbrichterstraat en Molenbeekstraat. Rechts op de hoek zat indertijd Horn.De naam van deze groep ken ik niet.Groetjes,Wil Wijshoff

Het is het standbeeld van de Lamakers op de hoek van de Limbrichterstraat Molenstraat in Sittard.Johnnie Tummers

Hallo heer,Het beeld staat in de Limbrichterstraat en een van die heren kijkt naar de Molenbeekstraat.In de volksmond werd het beeld ook genoemd " de drie van Beurschgens".Drie bekende Sittardenaren Jos, Louis en Jan zaliger. Die op sommige momenten nadrukkelijk aanwezig waren.Met vriendelijke groet,Wil Frenken

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee