Overlast door fikse regenbuien in Noord-Limburg

Print
Overlast door fikse regenbuien in Noord-Limburg

Afbeelding: ANP

Forse regen- en onweersbuien hebben donderdagmiddag in het noorden van de provincie voor enige wateroverlast gezorgd.

Vooral in Venray en Horst ging het na vier uur flink tekeer. Verschillende straten kwamen korte tijd blank te staan. Op de Venrayseweg in Horst was het zo nijpend, dat de brandweer ter plaatse moest komen om assistentie te verlenen.

Ook last van wateroverlast? Stuur je foto naar de redactie via Whatsapp: 06-11108022 of via de mail

Code geel
Het KNMI heeft voor donderdagmiddag en avond code geel afgegeven vanwege de stevige onweersbuien. De buien zijn telkens erg lokaal, waardoor de ene regio heel hard getroffen wordt, terwijl er een paar kilometer verderop nauwelijks regen valt. In de loop van de avond kunnen nog nieuwe onweersbuien ontstaan.

Bekijk hier de weersverwachtingen

Vrijdag zal er overdag meer bewolking zijn dan donderdagochtend en gaat het later opnieuw onweren. Warm is het dan wel, het kwik kan stijgen tot ongeveer 28 graden.

Weekend
Komend weekend wordt het gelukkig beter, met minder kans op buien en nog steeds aangename temperaturen. Zaterdag wordt het (iets) minder warm, namelijk 25 tot 27 graden. Plaatselijk zal het nog wel gaan regenen. Zondag daalt de temperatuur en neemt de kans op buien een beetje af.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee