Alpe d’HuZes brengt al 11 miljoen op

Print
Sponsortocht Alpe d'HuZes heeft tot nu toe 11.230.804,79 euro opgehaald. Dat is ruim een miljoen meer dan vorig jaar.

Sponsortocht Alpe d'HuZes heeft tot nu toe 11.230.804,79 euro opgehaald. Dat is ruim een miljoen meer dan vorig jaar. De race, waarbij fietsers, lopers en handbikers één tot zes keer Alpe d'Huez in de Franse Alpen bedwingen, haalt geld op voor onderzoek naar kanker.

Nat
In totaal beklommen ruim 4500 deelnemers de legendarische berg. Voor de deelnemers was deze dertiende editie vooral een natte tocht, maar noodweer zoals vorig jaar bleef uit.

Alpe d’HuZes-voorzitter Jan Kouwenhoven is verheugd: "Ik heb zelf voor het eerst meegedaan en ervaren hoe fantastisch het is om hier met zijn allen dezelfde droom na te streven. Iedereen hier vecht op zijn eigen manier tegen kanker. En dan hebben we ook nog eens zoveel geld opgehaald voor nieuw kankeronderzoek, bijna een miljoen meer dan vorig jaar!"

Definitieve bedrag
Omdat de acties nog doorlopen en er nog toezeggingen zullen binnenkomen, zal in oktober het definitieve bedrag worden bekendgemaakt. In de afgelopen dertien jaar heeft de sponsortocht in totaal ruim 162 miljoen euro opgehaald. Hiervan zijn tot nu toe ruim tweehonderd onderzoeken gefinancierd naar de genezing van kanker en betere kwaliteit van leven van (ex-)kankerpatiënten.

In 2019 zal de veertiende editie van Alpe d’HuZes plaatsvinden op donderdag 6 juni.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu