Ontvoerd meisje (6) in Weert wist te ontkomen door te schreeuwen

Print
Ontvoerd meisje (6) in Weert wist te ontkomen door te schreeuwen

Afbeelding: Nederweert24

Het 6-jarige meisje dat woensdagavond ontvoerd werd in Weert wist te ontkomen door hard te schreeuwen. Ze werd slechts enkele minuten later en twee straten verder uit de auto gezet. "Wie weet wat ze met haar wilden doen. Verkopen of God weet wat..."

Het meisje kwam rond woensdagavond rond half zeven bij een klasgenootje, dat twee deuren verder woont, vragen of ze bij haar mocht spelen, maar het meisje was nog bij haar oma.

Gegil
Toen het meisje terugliep naar haar eigen huis, stopte er een witte auto. Volgens Marco Timmermans, de vader van het buurmeisje, zaten er twee mannen in de auto. De politie houdt het op één dader.

"Wil je een stukje meerijden', vroegen ze", vertelt Timmermans. "Ze zei nee, maar werd wel de auto ingetrokken."

Gezien heeft hij het niet, maar de camera naast zijn voordeur heeft wel het gegil van het meisje vastgelegd. "Het gebeurde net om de hoek, uit het zicht van de camera", aldus de buurman. 

Het duo reed met het meisje weg, maar liet haar twee straten verderop bij vmbo-school Kwadrant uit de auto. "Gelukkig heeft ze heel hard geschreeuwd", stelt Timmermans, die denkt dat dat haar redding is geweest. "De ontvoerders kregen er zeker hoofdpijn van of werden bang van haar gegil."

Naar huis gerend
Het meegenomen meisje is erg geschrokken. Ze rende nadat ze uit de auto kwam meteen naar huis, waar haar ouders de politie belden.

"Ze moet eerst tot bedaren komen voor we haar kunnen verhoren", verklaart een woordvoerster van de politie. "Dat doen we ook uit zorg voor het kind. Dat kan best een paar dagen duren."

Geschrokken
Ook de ouders van het buurmeisje zijn flink geschrokken. "Iedereen is geschrokken, heel de straat. Mijn dochter gaat niet meer alleen naar buiten. Ze gaan bij haar spelen of bij ons en dan blijf ik net zo lang bij de voordeur wachten tot ze naar binnen gaat."

Naar de reden van de ontvoering durft Timmermans niet de gissen. "Wie weet wat ze met haar wilden doen. Verkopen of God weet wat..." Het meisje komt uit een 'goed geïntegreerd Pools gezin'.

"Het zijn hele lieve, goede mensen. Ik heb het meisje vandaag nog gezien. Volgens mij gaat het wel beter. Ze heeft hulp gekregen voor wat ze mee heeft gemaakt."

Puzzelstukjes
Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat de daders nog een keer toe zullen slaan. "We weten nog niet precies wat er is gebeurd", aldus een woordvoerster.

Wat wel duidelijk is, is dat het om een échte ontvoering gaat. "Het is niet zo dat ze meegenomen werd door een bekende of een ouder. Het verhaal van het meisje is belangrijk om de puzzelstukjes in elkaar te leggen."

Ook wordt gezocht naar de inzittenden van een witte auto, mogelijk een nieuwe Volkswagen Golf of een soortgelijk model, waarin het meisje meegenomen werd. De politie roept getuigen die iets gezien hebben op zich te melden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →