Duits echtpaar koopt kasteel Wittem

Print
Duits echtpaar koopt kasteel Wittem

Ronald de Meij uit Sweikhuizen en zijn vrouw Silvie zullen ook de komende jaren optreden als gastheer en -vrouw. Afbeelding: Harry Heuts

Partij-Wittem - Kasteel Wittem heeft een nieuwe eigenaar. Het echtpaar Alexander en Nicole Wilden, zelf regelmatig te gast in het kasteel, heeft het hotel­restaurant gekocht.

De Wildens blijven zelf op de achtergrond. De vorige eigenaren, Ronald en Silvia de Meij, zullen ook de komende jaren optreden als gastheer en -vrouw. "Voor onze bezoekers verandert er in principe dus niet veel”, verwacht De Meij.

Mooi aanbod
Het echtpaar De Meij zit sinds 2011 in kasteel Wittem. "We waren ook niet van plan om het op korte termijn te verkopen”, zegt De Meij. "We hebben nu echter zo’n mooi aanbod gekregen dat we wel ja moeten zeggen. Wie weet of we over een jaar of vijf nogmaals die kans krijgen.”

Alexander Wilden heeft een aantal bedrijven in Simmerath, tussen Aken en Monschau. Hij komt vaker naar Wittem om te eten, maar hij gebruikt die ruimte ook voor presentaties van zijn onderneming. Hij is daarbij naar eigen zeggen verliefd geworden op kasteel Wittem. Zo zeer zelfs dat Wilden het zelf overneemt.

Uitbreiden
Door het kasteel te verkopen, krijgt De Meij de kans om zijn hotel-restaurant verder te verbeteren. ­Bovendien kan hij het hotel nu ­uitbreiden. "We hebben nu twaalf kamers”, vertelt De Meij. "We willen graag doorgroeien naar achttien kamers.” Het worden kamers in het luxe segment, zegt hij, "in de categorie vier sterren plus”.

De nieuwe kamers komen in het huidige woongedeelte van het kasteel. Het gevolg is dat de familie De Meij, die daar nu zelf woont, moet verhuizen. "Maar dat is nu eenmaal zo”, zegt De Meij nuchter. "In de horeca gaan de gasten altijd voor.”

Kok
Ook op culinair gebied blijft voorlopig nog alles bij het oude. Begin dit jaar heeft kasteel Wittem nog een nieuwe chef-kok in dienst genomen: Sven Nijenhuis, de zoon van Otto Nijenhuis van Château St. Gerlach in Houthem. Hij blijft ook na de verkoop van het hotel verantwoordelijk voor de menukaart, benadrukt De Meij.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →