Drugsloods bij moskee Geleen gesloten

Print
Drugsloods bij moskee Geleen gesloten

De loods stond op het terrein van moskee Al Houda in Geleen Afbeelding: Ermindo Armino

Geleen - De loods op het terrein van moskee Al Houda in Geleen, waar medio april voor vele miljoenen aan drugs werd gevonden, wordt gesloten voor een half jaar.

Dat besluit heeft burgemeester Sjraar Cox donderdag toegezonden aan de eigenaar, stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek, en de huurder van de loods.

Zienswijzen
De grote hoeveelheid drugs - 3660 kilo hasj en 2500 kilo grondstoffen voor synthetische drugs - is de reden voor bestuurlijke sluiting aanstaande maandag. Er zijn geen zienswijzen binnengekomen, ondanks dat één van de partijen om extra tijd daarvoor had gevraagd.

"We waren onaangenaam verrast door de vondst van drugs op ons terrein", zegt de penningmeester van het moskeebestuur. Het bestuur had volgens hem geen enkel signaal dat de man - die zei meubels te verkopen en te repareren - zich bezighield met drugs. De huur is na de inval per direct opgezegd. De huurder vecht die opzegging en ook de sluiting van de loods aan, zegt de penningmeester. De advocaat van de huurder was gisteren niet bereikbaar voor een reactie.

Witwassen
Naast de politie - die aanhouding(en) niet uitsluit, doet ook de Belastingdienst onderzoek. Ze willen inhoudelijk niets zeggen. Volgens justitie is er geen relatie met het lopende onderzoek naar witwaspraktijken en verdachte geldstromen van en naar het buitenland van de stichting, de voorzitter en de secretaris van het moskeebestuur.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →