Tienerfestival versoepelt entreeverbod voor ouders

Print
Tienerfestival versoepelt entreeverbod voor ouders

Ronnie Flex is een van de artiesten die komt optreden. Afbeelding: ANP

Geleen - De organisatoren van de tweede editie van tienerfestival MP Fissa, dat vrijdagavond in Geleen plaatsvindt, gaan het eerder aangekondigde entreeverbod voor ouders versoepelen.

Uitgangspunt is en blijft echter dat het evenement, waarvoor rapper Ronnie Flex als topact is gestrikt, uitsluitend toegankelijk is voor jongeren van 12 tot 19 jaar.

Opmerkingen
Dat zegt bestuurslid Frank van ­Nunen van de organisatie van de MP Feesten, waar het tienerfestijn deel van uitmaakt. Hij reageert daarmee op vragen en opmerkingen van ouders, die ook bij De Limburger zijn binnengekomen. "De keuze voor een strikt entreebeleid hebben we bewust gemaakt. En dat hebben we van meet af aan ook helder gecommuniceerd. Want wat is er nou mooier voor een tiener dan naar een popfestival te gaan zonder ouders en pottenkijkers? Sowieso valt er voor deze leeftijdsgroep bitter weinig te beleven in Limburg."

Uitzonderingen
Dat neemt niet weg dat er altijd uitzonderingen kunnen zijn op die strikte entreeregel, benadrukt Van Nunen. "Specifieke omstandig­heden waarbij het goed of raadzaam is dat een jongere wordt vergezeld door ouders of een begeleider. Daar doen we uiteraard niet moeilijk over. Anders gezegd: dan heten wij hen van harte welkom. Het tienerplezier staat bij ons voorop, wij zijn de laatsten om dat weg te nemen."

Als uitzondering op de toegangs­regel noemt de MP-bestuurder bijvoorbeeld redenen van medische of persoonlijke aard. "Als een tiener tijdens het festival begeleiding nodig heeft, is dat geen enkel probleem. Een mailtje sturen naar de organisatie is voldoende. Dan gaan we dat regelen en kunnen we zo’n ouder bijvoorbeeld op de gastenlijst zetten. Maatwerk dus."

Argumenten
Van Nunen benadrukt dat de organisatie geenszins van plan is om de aangevoerde ontheffingsargumenten tegen het licht te houden. "Onzin natuurlijk. Een korte verduidelijking volstaat. Meer niet." Ook deze krant ontving de voorbije dagen vragen en reacties van enkele bezorgde ouders. Zo zegt een moeder die voor haar twee kinderen en zichzelf al kaartjes had gekocht bij aankoop niet op de hoogte te zijn geweest van de strikte toegangscriteria. Ze vreest haar geld kwijt te zijn. Maar volgens Van Nunen zijn die zorgen nergens voor nodig. "Ouders die hun kaartje willen retourneren, krijgen hun geld terug. Tot de laatste cent en zonder opgaaf van redenen. Geen misverstand daarover."

De organisatoren verwachten vanavond zeker zo’n duizend jongeren in het festivalpaviljoen, dat pal voor het Geleense stadhuis is opgetrokken. De tent biedt plaats aan maximaal 1800 bezoekers. De programmering van het tienerfestival is in handen van Buro Pinkpop.

De MP Feesten, die inmiddels toe zijn aan hun twaalfde editie, vinden plaats op de Markt en duren tot en met zondagavond. Het festijn is uitgegroeid tot een van de grootste ­publieksevenementen in de stad.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →