Lezing Leo Feijen (KRO)

Na de Heiligdomsvaart: in gesprek blijven over barmhartigheid

Print
Na de Heiligdomsvaart: in gesprek blijven over barmhartigheid

Afbeelding: Heiligdomsvaart

De 55ste Heiligdomsvaart is voorbij. Voor de organisatie van het zevenjaarlijkse pelgrimsevenement geen reden om stil te gaan zitten. Zondag 17 juni geeft de presentator van het KRO-programma Geloofsgesprek Leo Fijen een lezing met als thema barmhartigheid

Barmhartigheid was - gevat onder de titel Doe Goed en Zie niet om - het hoofdthema van Heiligdomsvaart 2018. De organisatie wil de komende tijd dat onderwerp blijven uitdragen. Woordvoerder Stan Hoen: "Als iedereen in zijn omgeving barmhartig is voor de ander, dan wordt de wereld mooier. Maar dat gaat niet vanzelf. Het is belangrijk dat we er met elkaar over in gesprek blijven." Op 14 juni wordt daar in Huize Blankenberg in Cadier en Keer een eerste vervolg aan gegeven. Daar is in middagvullend programma Leo Feijen de hoofdgast- en spreker.

Leo Feijen

Leo Fijen is bij veel mensen bekend als presentator van het tv-programma Geloofsgesprek en voormalig presentator van programma’s als Kruispunt en de Kloosterserie. Daarnaast is hij al vele jaren eindverantwoordelijke binnen KRO (en voorheen ook RKK) voor godsdienstige en levensbeschouwelijke programma’s. Ook is hij bekend als columnist en schrijver van vele boeken over religieuze onderwerpen, waaronder recentelijk ‘Loslaten en thuiskomen’, een briefwisseling met  mgr. Gerard de Korte, bisschop van Den Bosch. Fijen laat zien hoe wij in deze moderne tijd met elkaar in gesprek kunnen gaan over het aloude thema “Doe goed en zie niet om”.

Programma
 14.00 uur: ontvangst in Huize Blankenberg, Blankenberg 1, 6267 NN Cadier en Keer
 14.30 uur: welkom door voorzitter Vrienden van Blankenberg Rene Imkamp
 14.35 uur: korte intro door de rector Kielek over het neo-catechumenaat
 14.40 uur: introductie spreker en thema door Herman Kaiser
 14.45 uur: lezing door Leo Fijen
 15.30 uur: discussie en mogelijkheid om vragen te stellen o.l.v. Herman Kaiser
 16.00 uur: Rector Kielek nodigt uit voor rondleiding, borrel, muziek

Aanmelden
De lezing is bedoeld voor geïnteresseerden en allen die de bewoners van Huize Blankenberg, de priesters van het neo-catechumenaat, een warm hart toedragen. De toegang is gratis. Meer informatie en aanmelden kan via de website: www.vriendenvanblankenberg.nl.

                           

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →