Basisscholen Maastricht wacht een sportieve week

Print
Basisscholen Maastricht wacht een sportieve week

Trefbal of dodgebal, oftewel tikkertje met een bal, is één van de sporten die in de sportweek gespeeld kan worden. Afbeelding: Ingimage

Basisscholieren in Maastricht hebben een sportief weekje voor de boeg. In de Maastrichtse Sportweek van 18 tot en met 22 juni maken ze kennis met sport en sportverenigingen. Voor het eerst krijgen ze dan ook kennis bijgebracht over gezond eten.

De sportdagen vinden plaats op de sportparken Geusselt en West. Tijdens de week kunnen de leerlingen van de scholen die zich hebben ingeschreven kennis maken met tennis, dans, basketbal, atletiek, hockey, en uiteraard als dat nog nodig mocht zijn: met voetbal. Ook niet alledaagse sporten zoals smartgoals, Spartan race, ultimate frisbee, trefbal en dodgebal komen aan bod. 

Daarnaast maken de scholieren in hun eigen buurten die week ook kennis met sportverenigingen. 

Smaaklessen
Nieuw dit jaar zijn de smaaklessen. Die zijn bedoeld om de leerlingen op een creatieve manier kennis te laten maken met gezond eten. Ze leren welke voedingsmiddelen goed voor hen zijn en hoeveel voeding je op een dag nodig hebt. Daarbij wordt hun smaak getraind: je moet soms wel tien tot vijftien keer proeven voor je aan een nieuwe smaak gewend bent.

De Sportweek wordt georganiseerd door Maastricht Sport, de sportorganisatie van de gemeente, in samenwerking met Fontys Sporthogeschool.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →