Geknoeide koffie maakt Rutte een wereldwijde internethit

Print
Geknoeide koffie maakt Rutte een wereldwijde internethit

Rutte dweilt zijn eigen koffie op in het bijzijn van schoonmaaksters Afbeelding: Screenshot YouTube

Mark Rutte is een internethit. Niet omdat hij bijvoorbeeld een inspirerende speech voor de Verenigde Naties heeft gehouden, maar omdat hij zijn eigen koffie opdweilt.

Op een filmpje dat de NOS maandag plaatste is te zien dat onze minister-president zijn koffie knoeit over de vloer van het Tweede Kamergebouw. Vervolgens is hij niet te beroerd om het zelf op te dweilen.

De beelden bleven bij buitenlandse media niet onopgemerkt. Het Arabische online nieuwsplatform BBC Arabic plaatste het filmpje op zijn Facebookpagina en dat is inmiddels ruim een half miljoen keer bekeken. Vele mensen uit de Arabische wereld tonen bewondering voor de minister-president, omdat Arabische leiders nooit hun eigen rotzooi zouden opruimen. "Ook niet als ze wisten dat de camera's draaien", luidt een van de reacties.

'Geëxecuteerd'
Ook het grote The Washington Post uit de VS plaatste de beelden op haar site, waardoor Mark Rutte binnen een paar dagen viraal ging.  Op social media werden vervolgens vragen gesteld in de trant van "Zou de minister-president van jouw land hetzelfde doen?". Sommige reacties op de actie van Rutte waren wat sarcastischer van aard: "In bepaalde landen zou de verkoper van de koffie zijn geëxecuteerd!".