'Van Marwijk betaalt salaris assistenten uit eigen zak'

Print
'Van Marwijk betaalt salaris assistenten uit eigen zak'

Afbeelding: Pro Shots

Een opmerkelijk bericht uit Australië: Bert van Marwijk, bondscoach van de 'Socceroos', zou zijn volledige staf - bestaande uit vier assistenten, twee analisten en twee scouts - volledig uit eigen zak betalen.

De Australische bond had op het moment dat Van Marwijk werd aangetrokken geen budget meer, meldt Sydney Morning Herald. Dus wilden de bestuurders doorgaan met de assistenten die op dat moment werkzaam waren bij het Australisch elftal. Dat was echter tegen de zin van Van Marwijk, die daarop besloot zelf de portemonnee te trekken.

Bekenden
De Nederlandse trainer had namelijk enkele landgenoten als assistenten op het oog. "We hebben te weinig tijd om elkaar te leren kennen", aldus Van Marwijk. "Ik moet in deze korte periode mensen om me heen hebben die niet bang voor me zijn en mij kennen." En dus worden de salarissen van schoonzoon Mark van Bommel, Roel Coumans, Jurgen Dirkx en Taco van den Velde betaald door Van Marwijk. Ook videoanalist John Metgod krijgt zijn salaris uit de zak van de bondscoach.

Australië begint het WK op zaterdag 16 juni met een groepswedstrijd tegen Frankrijk. De andere landen in groep C zijn Peru en Denemarken.