Stadstriathlon Weert van start met jeugd

Print

Jonge leerlingen staan klaar op het strand van het Blauwe Meertje om te beginnen aan de stadstriathlon Afbeelding: René Corten

Maar liefst 1155 leerlingen doen vrijdag in Weert mee aan de stadstriathlon.

Van deze groep hebben 215 leerlingen gekozen voor de officiële variant met het onderdeel zwemmen waarvoor ze in het water van het Blauwe Meertje plonzen. Het is voor het eerst dat dit jaar in het Blauwe Meertje gezwommen kan worden en vanwege de stadstriathlon is dat het hele weekend gratis.

Voor de jeugdige deelnemers aan de triathlon, de niet-zwemmers fietsen en rennen een parcours, is aan het Bassin in Weert de finish, prijsuitreiking en aan het einde van vrijdagmiddag een dj voor de leerlingen.

Zaterdag gaan de amateur atleten van start en is opnieuw een duckrace bij het Bassin georganiseerd, zondag gaan de professionele atleten het parcours zwemmen, lopen en fietsen. Het volgend jaar wordt in Weert het Europees Kampioenschap triathlon georganiseerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →