Twee krasse Maastrichtse vrouwen zijn top-collectantes

Print
Twee krasse Maastrichtse vrouwen zijn top-collectantes

Lily van der Veen en haar man Han overhandigden onder luid applaus een cheque van 10.000 euro aan KWF. Afbeelding: Ruud Castermans

Lily van der Veen en Tonny America uit Maastricht hebben samen 10.000 euro opgehaald voor Samenloop voor Hoop van de kankerbestrijding. De dames, beiden ouder dan tachtig jaar, staan met hun collectebus steevast drie dagen per week bij de Onze Lieve Vrouwe basiliek en op Plein 1992.

Dat meldt de Samenloop voor Hoop, afdeling Weert van de KWF kankerbestrijding. Er werd geld ingezameld voor het Toon Hermanshuis in de gemeente in Noord-Limburg. De dames leverden het leeuwendeel van het totaalbedrag van een kleine 80.000 euro. 

In weer en wind
Lily van der Veen en Tonny America collecteren, met hun respectabele leeftijd, al meer dan 25 jaar voor KWF Kankerbestrijding. De echtgenoot van mevrouw Van der Veen is hun vaste ‘collectemaatje’. Steevast staan zij 3 dagen per week in weer en wind met hun collectebus op hun vaste plekken in Maastricht.

Speld van verdienste
De dames kiezen elk jaar een SamenLoop uit waar hun collecteopbrengst naar toe gaat. Dit jaar kozen zij voor Weert.
De voorzitter van KWF afdeling Weert, Léon Stultiens, verraste beide dames en de echtgenoot van Van der Veen met de speld van verdienste van KWF Kankerbestrijding.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →