Genius

© Ivo Meeuwissen

L-Magazine verslaggeefster Kristel Schreurs blogt wekelijks over wat haar de afgelopen week heeft beziggehouden. Dit keer over Nick, die twee rechterhanden heeft.

Kristel Schreurs

Nick reanimeert vaatwasmachines en grasmaaiers. Als hij een IKEA-kast in elkaar zet, hoeft hij zich niet vijf dagen mentaal voor te bereiden. Ook niet als die IKEA-kast een automatisch aangestuurde garagepoort blijkt te zijn. Of een rolgordijn.UurwerkMet de precisie van een Zwitsers uurwerk monteert hij ledspots. Mensen in zijn buurt? Handyman houdt zijn hoofd koel. En die lekkende dakgoot? Ook die pakt hij nog even mee.Een poort of hek plaatsen, Nick draait er zijn hand niet voor om. Hij kan funderingen graven en beton storten. Hoort hij de woorden Ackermannboring, poisson-factor en bentoniet, dan gaan er lichtjes branden. Ik heb geen idee waar hij het over heeft en ook de spellingscontrole tast in het duister. Waar ik blij ben dat ik mijn bestemming bereik met m’n fiets of auto, bestuurt hij een dumper, minigraver en een vrachtwagen. Had ik al verteld dat hij zijn rijbewijs in vijftien lessen heeft gehaald?RemlichtenNick is namelijk ook goed met auto’s. Hij vervangt de kapotte remlichten en remschijven van mijn auto en verruilt winterbanden voor zomerbanden. Met hem in mijn buurt hoef ik niet bang te zijn voor verstopte oliefilters of motorproblemen: de olie wordt op tijd ververst. Brandt er een ander lampje op mijn dashboard? Geen paniek. Nick verhelpt het probleem nog dezelfde dag. Zelfs als ik de lichten van mijn auto heb laten branden, pakt hij zonder mokken de startkabels en rijdt de auto weer binnen vijf minuten.

Oho'tjesZonder Nick zou ik maandelijks vijftig euro opzij moeten zetten voor oho’tjes: onvoorziene huishoudelijke ongelukjes. Ik heb namelijk twee linkerhanden, een aandoenlijke benaming voor technisch incompetent en lomp. Nick repareert de boiler als er alleen nog koud water uit de kraan komt. Als hij een fietsenband plakt, doet hij niet alsof hij het Suezkanaal heeft overgezwommen. En raakt ondergetekende haar fietssleutel kwijt, dan slijpt hij het slot even open. Trots? Neuh. Hij schept nooit op als hij weer een klusje heeft geklaard. Een kapstok waterpas ophangen? Een keukenkastje repareren? Hij vindt het vanzelfsprekend.Nick is mijn vriend en, zoals men dat noemt, lager opgeleid. Ha ha, laten we samen even heel hard lachen. Mijn vent is een f*cking genius. Zonder hem was het niet eens gelukt deze blog te schrijven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee