Een feestelijke weekenddis met maar weinig ingrediënten

Print

Afbeelding: Studio Philippi

Voor dit weekend maakt Janneke Philippi een feestelijke maaltijd met maar weinig ingrediënten.

Gebakken roodbaars met zilte zeekraalstamppot
voor 4 personen

Deze feestelijke weekenddis vraagt maar een handvol ingrediënten. Het zeekraalseizoen loopt van mei tot eind augustus. Schep voor een fris accent nog de geraspte schil van 1 citroen door de zeekraal.

Ingedriënten:
800 gram kruimige aardappelen
6 eetlepels olijfolie
4 roodbaarshaasjes met huid
100 gram zeekraal
100 gram verse roomkaas
pureeknijper of -stamper

Bereiden: 30 minuten

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Was de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Leg de roodbaarshaasjes op de huid in de hete olie en bak het vel in 3-4 minuten krokant. Keer de vis en bak ook de andere zijde in nog 1-2 minuten net gaar. 

Neem de vis uit de pan en houd warm. Schep de zeekraal door het bakvet en bak het in 2 minuten knapperig gaar. Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp of knijp de aardappelen fijn. Voeg de roomkaas, de resterende olijfolie en een scheut kookvocht toe en roer tot een smeuïge puree.

Schep de zeekraal erdoor een breng op smaak met peper. Schep de stamppot op vier borden en leg de roodbaarshaasjes erbij.

Kookboeken

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Ook schrijft ze recepten voor veel tijdschriften. Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious. Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.jannekephilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
insta: jannekephilippi

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →