Of Van Marwijk zijn eigen staf betaalt? 'Complete onzin'

Print
Of Van Marwijk zijn eigen staf betaalt? 'Complete onzin'

Afbeelding: EPA

Bert van Marwijk heeft gereageerd op het bericht dat in Australische media opdook over dat hij zelf zijn eigen staf zou betalen. "Complete onzin. Niets van waar."

De Australische bond had op het moment dat Van Marwijk werd aangetrokken geen budget meer, meldde Sydney Morning Herald. Dus wilden de bestuurders doorgaan met de assistenten die op dat moment werkzaam waren bij het Australisch elftal.

Dat zou niet helemaal naar de zin van Van Marwijk zijn geweest, die daarop zou hebben besloten zelf de portemonnee te trekken om een aantal parttimers aan zijn staf toe te voegen.

Lees ook: 'Van Marwijk betaalt salaris assistenten uit eigen zak'

Complete onzin
"Ik lees nu pas goed wat ze geschreven hebben, de commotie was me eerlijk gezegd eerst ontgaan", reageert Van Marwijk. "Maar dat ik mijn eigen staf zou betalen, is natuurlijk complete onzin. Niets van waar. Mino Raiola heeft namens mij de onderhandelingen gevoerd, Australië had een bepaald budget en daar zijn we heel snel uitgekomen. Ik had nog wat aanvullende wensen, wilde wat parttimers in mijn staf, zoals scouts en video-analisten. Het klopt dat ik deze klus niet voor het geld heb gedaan. Maar ik betaal niemand uit mijn staf, dat doet de Australische bond helemaal zelf.''

Niet voor het geld
Schoonzoon Mark van Bommel, Roel Coumans, Jurgen Dirkx en Taco van den Velde en videoanalist John Metgod staan Van Marwijk bij. De bondscoach krijgt zelf een slordige 650.000 euro voor zijn klus in Australië. De Nederlander heeft echter al enkele keren aangegeven niet voor het geld maar voor de prestaties bondscoach van Australië te zijn geworden.

WK
Australië begint het WK op zaterdag 16 juni met een groepswedstrijd tegen Frankrijk. De andere landen in groep C zijn Peru en Denemarken