‘Claudio Braga nieuwe trainer Maritimo’

Print
‘Claudio Braga nieuwe trainer Maritimo’

Afbeelding: De Limburger/Etienne Zegers

Claudio Braga keert terug naar zijn geboorteland. De man die samen met Kevin Hofland Fortuna Sittard naar de eredivisie loodste, wordt trainer van Marítimo op Madeira, melden verschillende Portugese media.

Braga was in Sittard hoofd jeugdopleiding en nam in februari met Hofland het stokje over van de ontslagen hoofdtrainer Sunday Oliseh.

Ongeslagen
Onder het duo bleef Fortuna veertien wedstrijden ongeslagen. Aan het eind van de rit promoveerde de club naar de eredivisie.

Terug in oude rol
Die prestatie bleef niet onopgemerkt. Eigenlijk zou Braga bij Fortuna in zijn oude rol terugkeren, maar hij lijkt te zijn opgepikt door Marítimo. Die club werd afgelopen seizoen zevende in de hoogste Portugese voetbaldivisie, de ‘Primeira Liga’.

Braga was al eens in Portugal actief. Eerst als assistent bij Vitória Setubal, later – slechts vier maanden – was hij hoofdverantwoordelijke bij Santa Clara. Daarnaast was hij vooral in de academies van de grotere Nederlandse clubs als Feyenoord en PSV actief.

Het management van Braga bevestigt noch ontkent de overstap van de trainer, maar verwacht binnen twee weken meer duidelijkheid.