Dit jaar geen Limburgse Handbaldagen, toekomst onduidelijk

Print
Dit jaar geen Limburgse Handbaldagen, toekomst onduidelijk

Afbeelding: Ermindo Armino

De Limburgse Handbaldagen gaan dit jaar niet door. De LHD zouden dit jaar voor de 31e keer worden gehouden, maar organisator Tophandbal Zuid-Limburg heeft er een streep door gezet, in verband met de slechte financiële situatie.

Of er volgend jaar een doorstart wordt gemaakt, is nog niet duidelijk.

Als een grote verrassing komt het besluit niet. De afgelopen jaren nam de belangstelling voor het driedaagse internationale toernooi tussen Kerst en Nieuwjaar zienderogen af. Dat hing samen met de overvolle kalender en het daarom niet beschikbaar zijn van topteams.

Verhuizing
De verhuizing naar Fitland XL in Sittard een paar jaar geleden bleek ook geen gelukkige keuze. Daarom werd de laatste editie weer in de Stadssporthal afgewerkt. Meer toeschouwers naar de hal lokken lukte echter niet. Dit jaar is er een tekort van meer dan 15.000 euro. Teruglopende sponsorinkomsten en subsidies zijn daar ook debet aan.

Ommezwaai
Om de LHD te redden zou er per direct een grote ommezwaai moeten komen in de opzet van het toernooi, maar de organisatie heeft besloten daar voorlopig van af te zien.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen