Verzoek tractoren toe te staan op deel Midden Peelweg

De Midden Peelweg bij de kruising met de Zandberg

De Midden Peelweg bij de kruising met de Zandberg© Streetview

De gemeente Peel en Maas gaat de provincie Limburg vragen of tractoren straks over de Midden Peelweg (N277) mogen rijden.

Peter Heesen

Dat zegt wethouder Paul Sanders (VVD, Openbare Ruimte). Aanleiding is de aanpassing van de kruising van de Midden Peelweg met de Zandberg, zodat verkeer daar naar Maasbree en Helden kan afslaan.

AfslagLandbouwverkeer wordt nu nog geweerd op de provinciale weg N277, omdat er geen afslag is tussen Maasbree en Kessel. Als automobilisten lang achter een tractor moeten rijden, leidt dat vaak tot ergernis en riskante inhaalmanoeuvres. Doordat die afslag er nu wel komt en het op de Midden Peelweg dankzij de A73 veel minder druk is, zou de N277 volgens wethouder Sanders nu wel opengesteld kunnen worden voor tractoren.DorpskernenDie hoeven dan niet meer door de dorpskernen van Helden en Baarlo te rijden, aldus Sanders. De afslag van de Midden Peelweg is het resultaat van overleg met omwonenden en bedrijven aan de Zandberg en Molenstraat.Op dit moment rijden tractoren en vrachtauto’s via de Molenstraat naar bedrijven aan de Zandberg. Dat leidt tot onveilige situaties op de weg door het dorp. Een alternatieve route via de Midden Peelweg moet dat ongewenste verkeer voorkomen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee