Aanpak overlast opvang Klomp in Heerlen

Archieffoto van De Klomp, toen Bureau Handhaving er nog zat.

Archieffoto van De Klomp, toen Bureau Handhaving er nog zat.© Luc Lodder

De handhaving rond de Dag- en Nachtopvang De Klomp in Heerlen is geïntensiveerd, stelt de gemeente Heerlen. De buren zijn kritisch.

Siebrand Vos

De overburen zeggen vooral bij goed weer al weken last te hebben van bewoners van De Klomp. "Ze ­leven dan meer buiten dan binnen, met hun honden", zegt Jo Vanhommerig."Lawaai, eten en drinken op straat, soms zelfs slapen. We hebben hen erop aangesproken, maar dat veranderde niets. Het is hier niet meer prettig wonen."

HandhavingKlagers constateren dat er minder wordt gecorrigeerd sinds de afdeling handhaving naar de Voskuilenweg is verhuisd. Vanhommerig: "Er is één agent die heeft ingegrepen. Verder zagen wij weinig handhaving." De gemeente stelt dat er wel degelijk toezicht is. ‘De handhaving is, en blijft, de verantwoordelijkheid van politie en de gemeente en is vanwege de overlast in de zomermaanden geïntensiveerd. Ook is er camerabewaking’, antwoordt burgemeester Roemer op vragen van CDA-raadslid Hannie Heine.

OplossingenBewoners van De Klomp kampen vaak met verschillende problemen. Roemer stelt dat er wordt overlegd met het Leger des Heils en andere partners. "Met een integrale aanpak zoeken wij oplossingen die de overlast terug kunnen dringen."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee