Drie jaar cel geëist tegen Venraynaar voor verkrachting

Print
Drie jaar cel geëist tegen Venraynaar voor verkrachting

Afbeelding: iStock

Venray - Een 42-jarige man uit Venray moet mogelijk de cel in, omdat hij op 8 juli 2017 een vrouw heeft verkracht in de bossen bij Overloon. Het Openbaar Ministerie eiste deze week voor de rechtbank in Den Bosch drie jaar celstraf.

Het OM vroeg daarnaast om een voorwaardelijke celstraf van een jaar en een drie jaar durend contactverbod met het slachtoffer. De verdachte stelde dat hij zich niets van het seksuele geweld kan herinneren. Hij bekende desondanks wel de dader te zijn, nadat hij het DNA-bewijs tegen hem had gezien.

Bossen
Zijn slachtoffer rende op de dag des onheils door de bossen bij Overloon toen ze de 42-jarige man voorbij zag rijden in een auto. Niet veel later dook de man opnieuw op, gaf haar een klap en verkrachtte haar onder het uiten van dreigementen.

Drank en drugs
De verdachte zegt veel spijt te hebben van zijn daad. Hij zegt zich niks te herinneren en gaf voor de rechter de schuld aan drank en drugsgebruik. Justitie gelooft ‘geen bal’ van de verklaring over het geheugenverlies en betwijfelt of de man daadwerkelijk zoveel drank en drugs had gebruikt die dag.

Uitspraak over twee weken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →