Vrouwelijke bisschop? Neen, het kalot is een zoete herinnering aan de hippietijd

Print
Vrouwelijke bisschop? Neen, het kalot is een zoete herinnering aan de hippietijd

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Neen, het bisdom Roermond krijgt niet de eerste vrouwelijke bisschop. Het hoofddeksel dat een mevrouw uit Keulen draagt toont weliswaar gelijkenis in kleur en vorm van een bisschoppelijke solideo; het kalot is van eigen makelij en voor de dame een herinnering aan de jaren '70.

December verleden jaar ging bisschop Frans Wiertz met emeritaat. Een half jaar later is het voor de buitenwacht nog ongewis wie zijn opvolger wordt. De Limburger berichtte mei jongstleden dat het nog wel tot eind van dit jaar kan duren vooraleer een beslissing gaat vallen. 

Het koppel uit Keulen is een dagje uit in Maastricht. Genietend van een terrasje heeft het duo wel schik met de vraag 'of we hier te maken hebben met de eerste vrouwelijke bisschop'. De - zoals de Italianen het noemen - zucchetto - is meer dan 40 jaar oud. Door de Keulse zelf gemaakt in haar tinerjaren. Vooral een zoete herinnering aan de laatste jaren dat de flower power generatie en cultuur de boodschap van Love & Peace predikte. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →