Limburgse vrouw Humberto Tan op eerste rij bij allerlaatste Late Night

Humberto Tan hield het niet droog na de laatste RTL Late Night.

Humberto Tan hield het niet droog na de laatste RTL Late Night.© ANP

Ineke Geenen, de Limburgse vrouw van Humberto Tan, was vanavond waarschijnlijk de meest opvallende gast in zijn allerlaatste aflevering van RTL Late Night.

AD

Het huwelijk van de twee kreeg naar verluidt een flinke klap na Tans vermeende affaire met nieuwslezeres Dionne Stax, maar vanavond leek Tans gezin hechter dan ooit.

StaandeNiet alleen Tans kinderen Isa (20), Julia (17) en Benjamin (11) spraken vol lof over hun Humberto, maar ook de uit Neer afkomstige Ineke kwam aan het woord in de show. Ze zei het enorm knap te vinden hoe haar man zich de afgelopen drie maanden staande heeft gehouden, terwijl hij wist dat het einde van zijn programma naderde. "Dat lijkt me vreselijk lastig, dat je niet meer kunt bouwen, en dan toch doorgaan", vertelde ze in een opgenomen gesprekje met Tans voormalige sidekick Luuk Ikink.

MiddelvingerHaar optreden en prominente aanwezigheid lijken een stille middelvinger te zijn naar iedereen die Tan (52) heeft bekritiseerd voor diens aanhoudende zwijgen over zijn breed uitgemeten vermeende affaire. De deuk in Humberto's voorheen keurige imago lijkt een van de redenen te zijn voor de gedaalde populariteit van RTL Late Night. Afgelopen week moest de presentator nog een harde grap over het onderwerp incasseren, toen Peter R. de Vries tijdens een zogenoemde roast grapte dat Tan meermaals 'in de opening van het NOS Journaal' had gezeten.

KlassiekerHet meest emotionele moment van de avond gebeurde al halverwege de show, toen zangeres Edsilia Rombley de Willeke Alberti-klassieker De Liefde Van Je Vrienden ten gehore bracht. Een geraakte Humberto hield het daarbij niet droog. Vooral omdat het nummer hem altijd doet denken aan zijn moeder en broers, vertelde hij met tranen in zijn ogen. Net als bij de andere afleveringen van deze week wist Tan vanavond niet wie er te gast zouden zijn. Uiteindelijk verschenen naast Edsilia ook voetbaltrainer Louis van Gaal, mediamagnaat John de Mol, dj Armin van Buuren, rockband Kensington en Humberto's voormalige co-host Luuk Ikink.

1055 afleveringenTan, die aan het begin van de uitzending zei het droog te willen houden, slaagde er aan het einde van de aflevering in om zonder tranen zijn kijkers toe te spreken. Hij sprak van een 'overweldigende week'. "Dit programma heeft mij en mijn collega's zo veel gegeven, en wat je krijgt moet je lang onthouden", zei hij. "Late Night heeft mij zo veel gegeven, wat ik ook ga doen in de toekomst, dit zal ik altijd bij me dragen. Of het nou in goede tijden was of in slechte tijden, u heeft gekeken. Dank u wel daarvoor, dank u wel voor 1055 afleveringen."

HuysTan presenteerde vrijdag na vijf jaar zijn laatste RTL Late Night. Na de zomer keert de talkshow terug met voormalig Nieuwsuur-gezicht Twan Huys als presentator. "Een beslissing van de zenderleiding waar ik het niet mee eens ben", zei een emotionele Tan afgelopen februari bij de bekendmaking van zijn vertrek. De bedoeling is dat RTL Late Night onder de in Sevenum geboren Huys een meer journalistieke koers gaat varen en uit zijn kijkcijferslop komt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee