Ruim 50 brouwerijen tappen speciaalbieren op '24 uurs' van Maastricht

© PINT Maastricht

Liefhebbers van speciaalbieren kunnen vandaag, zaterdag 9 juni, aan hun trekken komen bij de Helpoort en in het Faliezusterspark. Op het bierfestival de 24uurs van Maastricht schenken en tappen ruim 50 brouwerijen bier uit de streek en van over de grenzen.

Redactie

Dit jaar is de festivallocatie uitgebreid vanaf d'n Hiemel aan de Helpoort richting het tweede gedeelte van het Faliezusterspark, waardoor een groter aanbod aan bieren kan worden gepresenteerd, aldus biervereniging Pint, dat het evenement organiseert met de Brand brouwerij.

Hoewel bier proeven de mooftmoot van het festival uitmaakt, zijn er ook bier-masterclasses en er zijn bierwandelingen samengesteld met tekst en uitleg. Ook behoren rondleidingen bij brouwerij Bosch tot het programma. Om het bier een stevige bodem te kunnen geven, zijn er diverse eetstandjes op het festivalterrein.

Het bierfestival start vandaag, 9 juni, om 12.00 uur en duurt tot iddernacht. De toegangsprijs bedraagt 5 euro, daar zit de 3 euro statiegeld voor een proefglas bij inbegrepen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee