Mastreechter Staar te gast bij concert Guus Meeuwis

© Bart Heemskerk

De Mastreechter Staar tijdens een kerstconcert.

De Mastreechter Staar tijdens een kerstconcert.© Vincent van den Bergh

thumbnail:
thumbnail: De Mastreechter Staar tijdens een kerstconcert.

Het bekende mannenkoor Mastreechter Staar is dit jaar een van de gastartiesten tijdens de Groots met een Zachte G-concerten van Guus Meeuwis in Eindhoven.

Kim Noach

"Een geweldige kers op de taart", noemt Staar-bestuurslid René Groenen het optreden van het koor dat op het podium de hit ‘Brabant’ zingt samen met de zanger.

Kippenvel"Als 34.000 mensen je aankijken op het moment dat je dat podium opstapt, ja… dat is kippenvel", meent Groenen die de groep van 85 zangers begeleidt. "In ons 135-jarige bestaan, hebben we nog niet eerder voor zoveel mensen tegelijk opgetreden." De Staar stond eerder ook al met André Rieu op het Vrijthof.

Mental TheoGuus Meeuwis treedt dit weekend drie keer op in het Philips Stadion in Eindhoven. Het is de dertiende keer dat hij het voetbalstadion overneemt voor de ‘Groots met een Zachte G’-concertreeks. Behalve de Mastreechter Staar komen ook zangeres Ilse DeLange, Kraantje Pappie en deejay Mental Theo als gasten naar Eindhoven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee