Neergestoken medewerker instelling dementerende ouderen weer thuis

© Google Maps

De 65-jarige medewerker van Care Village Hornerheide, een locatie met groepswoningen voor dementerende ouderen van zorginstelling Proteion, aan de Heythuyserweg in Horn die zaterdagmorgen gewond raakte tijdens een steekpartij, is weer thuis.

Leon Janssen

De man betrapte een 61-jarige bezoeker van Hornerheide toen deze rond zes uur zaterdagmorgen het terrein met een bewoner wilde verlaten.Toen de medewerker hen daarop aansprak werd hij met een mes aanvallen door de 61-jarige.Twee gewondenVolgens de directie van Proteion is er sprake van twee gewonde medewerkers, van wie er een in het ziekenhuis is behandeld. Hij is inmiddels weer thuis, meldt Proteion. Ook de bewoner van Care Village Hornerheide die bij het ‘ernstig incident’ was betrokken, raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Hoe het met deze persoon is gesteld, wil de directie van Proteion om privacyredenen en vanwege het politieonderzoek niet zeggen.UitzonderingVolgens Proteion is dit de eerste keer dat zich een dergelijk incident bij Hornerheide voordoet. Volgens de directie hebben de bezoeker en de bewoner een relatie in de ‘persoonlijke sfeer’. Volgens de directie, die medewerkers en politie bedankt voor het snelle handelen, hebben de overige bewoners van Hornerheide weinig van het incident gemerkt.De verdachte van de steekpartij is door de politie gearresteerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee