Trump niet achter slotverklaring G7, Trudeau krijgt de schuld

© EPA

De Amerikaanse president Donald Trump staat niet achter de gemeenschappelijke slotverklaring die aan het einde van de G7-top is samengesteld.

ANP

Volgens hem heeft de Canadese premier Justin Trudeau valse verklaringen afgelegd. Dat heeft hij op Twitter laten weten, enkele uren nadat hij de top had verlaten om naar Singapore af te reizen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Trump zegt dat hij Amerikaanse vertegenwoordigers het slotakkoord niet heeft laten ondertekenen. Hij noemt daarbij als reden de verklaringen die Trudeau na afloop van de top op een persconferentie heeft afgelegd, toen Trump al was vertrokken. Ook de importheffingen van Canada zijn volgens Trump reden om niet achter de slotverklaring te staan.OneerlijkVolgens de Amerikaanse president waren de woorden van Trudeau dat Canada niet met zich laat sollen "heel erg oneerlijk en zwak." Trump zegt dat Trudeau zich tijdens de top juist mild opstelde. Dat de Canadese premier de Amerikaanse importheffingen tijdens het persmoment "soort van beledigend" noemde, schoot bij Trump in het verkeerde keelgat.OpenbaarTrudeau stelt dat hij tijdens het persmoment niks verrassends heeft gezegd. Zijn woordvoering laat weten dat alles wat Trudeau zei al eerder in het openbaar is gezegd of tijdens gesprekken met Trump.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee