Trump in Singapore aangekomen voor top met Kim Jong-un

Donald Trump

Donald Trump© Reuters/AD

De Amerikaanse president Donald Trump is zondagavond lokale tijd in Singapore geland voor de topontmoeting met de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un. Trump twitterde voor de aankomst dat 'we de mogelijkheid hebben een echt fantastisch resultaat te boeken voor Noord-Korea en voor de wereld'.

AD

Trump gaat maandag op bezoek bij de Singaporese premier Lee Hsien Loong. De topontmoeting met Kim Jong-un, die als historisch wordt gezien, begint dinsdagmorgen om 03.00 uur onze tijd. Noord-Korea en de VS zijn feitelijk nog steeds in oorlog omdat de Koreaanse oorlog (1950-1953) nooit is afgesloten met een vredesverdrag.

Trump wil dat Kim zijn kernwapenprogramma echt helemaal opdoekt in ruil voor veiligheidsgaranties en mogelijk hulp om de berooide vastgelopen stalinistische dictatuur economisch leven in te blazen.

Kim is eerder zondag gearriveerd en heeft al een bezoek gebracht aan premier Lee.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee